Egy egyszerű, tavaszi kedvenc. :)
30dkg masni tészta
20dkg tejföl
10dkg juhtúró
Medvehagymás olajhoz:
1 csokor medvehagyma
1dl olivaolaj
1 gerezd fokhagyma
A csokornyi mevehagymát megmostam, leveleit felaprítottam. Hozzáadtam egy szétnyomott gerezd fokhagymát, az olajat és botmixerrel pürésítettem. Lezárt üvegben a hűtőben egy darabig eltartható így, a minap a tojásrántottát tettem vele gazdagabbá.
A tésztát lobogó, sós vízben készre főztem, leszűrtem. Még melegen hozzákevertem egy nagy evőkanál medvehagymás olajat, a juhtúrót és a tejfölt.
Tipp: Aki szeretné, tálaláskor tehet még rá pluszban tejfölt, esetleg reszelt parmezánt. Legközelebb házi tésztával készítem el!
Imádom az ilyen tésztákat, isteni :)
VálaszTörlésÉn is, én is! :)))
TörlésDe finom társítás!!!
VálaszTörlésEkészítettem a medvehagymaolajat, vagy krémet és isteni, nagyon szépen köszönöm a receptet.
VálaszTörlésVicuska: az bizony, fog még ilyen készülni sokszor! :)
TörlésMrita: köszönöm a visszajelzést és nagyon örülök, hogy ízlett!! :)