Ha van sok, friss tojásunk, szívesen készítek kaszinótojást vacsorára vagy húsétel mellé köretként.
Hozzávalók:
6 db friss tojás
2 evőkanál tejföl
Csipet só
Csipet őrölt bors
1 evőkanál petrezselyemzöld
4 dkg vaj
Tartármártáshoz:
10dkg majonéz
1 dl tejföl
1 kiskanál mustár
Ízlés szerint: citromlé, porcukor, fehérbors
A tojásokat lobogó, sós vízben 10 perc alatt megfőzöm. Ha kihűltek, megpucolom majd félbevágom őket. A sárgáját egy tálba kaparom.
A főtt tojássárgát villával összetöröm, hozzákeverem a puha vajat majd a többi hozzávalót is. Petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítem. Púposan visszatöltöm a fél tojásba majd tartármártással leöntöm őket.
A tartármártáshoz összekeverem jól a hozzávalókat.
Petrezselyemzölddel díszítve tálalom.
A tartármártáshoz összekeverem jól a hozzávalókat.
Petrezselyemzölddel díszítve tálalom.
Szinte ugyanígy készítem! Talán petrezselyem terén bőkezűbb vagyok! :)
VálaszTörlésÉn ezen miért nem csodálkozom? :-)) Nagyon hasonló az ízlésünk!
TörlésEzt én is imádom, küldesz:?
VálaszTörlésNaná! :)))
Törlés