Miután kaptunk Karácsony előtt egy egész vaddisznót ajándékba, ezen a területen kísérletezgetem a konyhában. Ez nagyon finom lett!!
Hozzávalók:
4 szelet vaddisznó comb (vagy karaj)
Só
Kakukkfű
Borókabogyó
Mustár
Fokhagyma
Vörösbor
Áfonyamártás:
50dkg fagyasztott áfonya
5dkg cukor (ízlés szerint)
1 evőkanál rétesliszt
Köret:
A megtisztított combokat megsóztam, behintettem kakukkfűvel és megkentem mustárral. Egy tálba helyeztem őket és közéjük szórtam 10db felaprított borókabogyót. Annyi olajat öntöttem rá, hogy éppen ellepje és így hagytam 2 napot pácolódni.
Sütés előtt a Pataki tál alját beáztattam, beletettem a hússzeleteket, 4 gerezd fokhagymát és bőven öntöttem rá vörösbort. A tálat lefedtem és 200 fokos sütőben 1,5 óra alatt készre sütöttem.
Az áfonyamártáshoz a fagyott gyümölcshöz adtam a cukrot, lisztet és kis lángon kevergetve elkezdtem felolvasztani és összefőzni. A végén felforraltam az egészet majd hagytam kihűlni
Az áfonyamártáshoz a fagyott gyümölcshöz adtam a cukrot, lisztet és kis lángon kevergetve elkezdtem felolvasztani és összefőzni. A végén felforraltam az egészet majd hagytam kihűlni
Tökpuffanccsal és áfonyamártással tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése