Imádom a leveseket, így Makacska játékára egy különleges, erdélyi levesreceptet kerestem, amit meg is találtam. Tartalmas és nagyon finom!
Töltött laskához:
2 tojás
15 dkg liszt
Só
1 hagyma
3 evőkanál búzadara
1 szelet füstölt szalonna
Só, paprika, bors
Leveshez:
1 hagyma
3 db sáragrépa
3db fehérrépa
3 gerezd fokhagyma
1 húsleveskocka
Vegeta
Só, bors
Rántáshoz:
Zsír
Liszt
Pirospaprika
A laskához 1 tojásból csipet sóval, a liszttel és vízzel gyúrható, ruganyos tésztát gyúrtam. Letakarva pihentettem.
Közben a szalonnát kockára vágtam, serpenyőben megolvasztottam, a zsírján megpároltam az apróra vágott hagymát. Hozzáadtam a búzadarát és aranysárgára pirítottam. Kihűtöttem és hozzákevertem egy tojást, sót, borsot, paprikát.
A tésztát vékonyra nyújtottam, az egyik felére a töltelékből halmokat raktam, ráhajtottam a tészta másik felét. Az ujjaimmal lenyomkodtam a halmok körül a tésztát majd derelyevágóval felaprítottam.
A leveshez kevés olajon megpároltam az apróra vágott hagymát majd hozzáadtam a karikára vágott répákat. Kevés vízet és sót adva hozzá fedő alatt félpuhára pároltam.
Emlékmű a történelmi Magyarország középpontjában, Szarvason |
Amikor forrni kezdett beletettem a töltött laskákat, meghintettem petrezselyemmel és fedő alatt 20 percig főztem. Ekkor megkóstoltam és utóízesítettem a levest. Lefedve hagytam kihűlni.
A recepthez használt források: Makacska konyhája, Székely Hírmondó
De jó:) Köszönöm, én ezzel a recepttel nyertem egy vacsorát a marosugrai Haller Kastélyszállóba a tavalyelőtt:) Nagyon, de nagyon finomnak látszik, s tudom, hogy az is:) Egyik nagy kedvencem:) Követnem kell ezt a blogodat is:)
VálaszTörlésKöszi Kati! Igen, emlékszem arra a szép nyereményedre. Ez a leves pedig igazán nagyon finom!
TörlésNagyon finom leves!!!! Ezt meg kell kóstolnom :)
VálaszTörlésCsak ajánlani tudom, főleg így a télben járva. :)
Törlés