Egy tartalmas, finom leves, ami forrón a legjobb.
Házi tészta |
Hozzávalók:
- 1 vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 4 nagyobb csiperke
- 3 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- esetleg zeller és/vagy karalábé
- ételízesítő
- húsleves lé vagy kocka
- 1 dl tejszín vagy tejföl
- 1 evőkanál szárított tárkony
- olaj, só, bors
- liszt
- házi tészta recept itt
A zöldségeket előkészítettem: megmostam, megtisztítottam, karikára vágtam.
A vöröshagymát felaprítottam, kevés olajon üvegesre pároltam. Hozzáadtam a répa karikákat, egy kevés vizet, egy kiskanál sót. Fedő alatt 10 percig pároltam.
Ekkor hozzáadtam a gombát is, majd újabb 10 percig puhítottam a zöldségeket. Ezután felöntöttem húslevessel (ennek hiányában vízzel+húsleves kocka) és forrásig főztem.
Beledobáltam a házi metéltet (jó a bolti tészta is), fokhagyma gerezdeket és puhára főztem a tésztát. Ez újabb 10 perc főzést jelent.
A tejszínt (vagy tejfölt) csomómentesre elkevertem egy evőkanál liszttel és a tárkonnyal. Hozzáadtam egy keveset a forró léből, majd a levesbe kevertem. Ízesítettem még sóval, ételízesítővel, borssal. Utoljára felforraltam.
Gazdag tartalmú finom leves, ilyen borongós időben, mint amilyen a mai nap- nagyon jólesne! :)
VálaszTörlésÍgy van, szinte jókedvre derít, de hát ez a teli pocak hatása! :)
Törlés