A kedvenc főzelékem a szezonnak megfelelően - medvehagymával és a kedvemért - krumplis gombóccal. :)
1 kisebb fej kelkáposzta
~25dkg burgonya
3dkg zsír
4 evőkanál liszt
1 kis fej hagyma/ vagy : 3 szál medvehagyma
2 gerezd fokhagyma
Fűszerek:
őrölt bors és köménymag, pirospaprika, majoránna, só
Tejföl
A káposzta hibás leveleit leszedtem, a fejet megmostam, félbevágtam. A torzsát kivágtam, a leveleket cikkekre szeleteltem.
Köményes, majoránnás, sós vízben fél óra alatt félpuhára főztem a felaprított káposztát. Ekkor hozzáadtam a megtisztított, felkockázott krumplit és további 20 percig főzetem.
A zsírból, lisztből világosra pirított rántást készítettem, hozzáadtam az apróra szelt medve- és fokhagymát. Megszórtam piros paprikával és a főzelékhez adtam.
Ha nem elég sűrű, tejfölben elkevert liszttel tovább sűrítettem. Utóízesítettem sóval, fűszerekkel.
Krumplis gombóccal, tejföllel tálaltam.
Kelkáposzta-főzeléket még nem készítettem medvehagymával, de fogok :) Megnyugodtam, hogy nem csak én pakolok mindenbe medvehagymát, más is ilyen elvetemült ... :)
VálaszTörlésPedig neked akár kötelezővé is tehetném a kipróbálását, annyi mindent készítettél már valóban medvehagymával... :-DDD
TörlésEzt én is kipróbálom! :)
VálaszTörlésÖrülök! :)
Törlés