Egy sváb specialitás, ami az egyik legfinomabb köret - számomra - főzelékek, káposztás ételek mellé. Tésztájából sok minden készülhet: levesbetét, nudli, barátfüle (Marmaladentaschler), töltött gombóc, valamint tócsni-szerűen is kisüthető zsiradékban.
A pontos recept Midi néni sváb étel- és süteménykülönlegességeket bemutató könyvéből van. Nagymamám nem mért hozzá semmit, csak érzésre gyúrta össze a hozzávalókat.
Hozzávalók:
3 db nagy, főtt krumpli
25 dkg liszt
1 db tojás
1 evőkanál fagyos zsír
1 csipet só
A lisztet összemorzsolom a krumplival, majd hozzáadom a felvert tojást, sót, zsírt. Gyors mozdulatokkal összegyúrom, kisodrom. Felszeletelem és nagyobb diónyi gombócokat formálok belőle.
Lobogó, sós vízben jó 10 percig főzöm a gombócokat. Nem kell leöblíteni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése