2014. április 13., vasárnap

Kelkáposztafőzelék medvehagymával, krumplis gombóccal

 

A kedvenc főzelékem a szezonnak megfelelően - medvehagymával és a kedvemért - krumplis gombóccal. :)

Hozzávalók:

1 kisebb fej kelkáposzta
~25dkg burgonya
3dkg zsír
4 evőkanál liszt
1 kis fej hagyma/ vagy : 3 szál medvehagyma

2 gerezd fokhagyma
Fűszerek:
őrölt bors és köménymag, pirospaprika, majoránna, só
Tejföl


A káposzta hibás leveleit leszedtem, a fejet megmostam, félbevágtam. A torzsát kivágtam, a leveleket cikkekre szeleteltem.

Köményes, majoránnás, sós vízben fél óra alatt félpuhára főztem a felaprított káposztát. Ekkor hozzáadtam a megtisztított, felkockázott krumplit és további 20 percig főzetem.

A zsírból, lisztből világosra pirított rántást készítettem, hozzáadtam az apróra szelt medve- és fokhagymát. Megszórtam piros paprikával és a főzelékhez adtam. 

Ha nem elég sűrű, tejfölben elkevert liszttel tovább sűrítettem. Utóízesítettem sóval, fűszerekkel.

Krumplis gombóccal, tejföllel tálaltam.


4 megjegyzés:

  1. Kelkáposzta-főzeléket még nem készítettem medvehagymával, de fogok :) Megnyugodtam, hogy nem csak én pakolok mindenbe medvehagymát, más is ilyen elvetemült ... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig neked akár kötelezővé is tehetném a kipróbálását, annyi mindent készítettél már valóban medvehagymával... :-DDD

      Törlés