2014. február 4., kedd

Juhtúrós haluska

 

Férjem gyermekkori kedvence, amelyhez több próbálkozás után találtuk meg az igazi receptet.

Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál só
  • víz
  • egy evőkanál vaj
  • 10dkg juhtúró
  • 1 kis doboz tejföl
A tésztához a lisztet átszitáltam, a sót feloldottam egy fél bögre vízben. A tojásokat egy kis tálban kissé felvertem. 

A liszthez adtam a tojást, feloldott sót és annyi vizet, hogy kemény de nyújtható tésztát kapjak. Gyors mozdulatokkal simára dolgoztam. Letakarva 10 percet pihentettem.

Kinyújtottam, csíkokra vágtam majd metéltekre szabtam a kész tésztát. Forrásban lévő sós vízben kifőztem. Nem öblítettem hanem forró vajban megforgattam.
Tejföllel és juhtúróval tálaltam. 


2 megjegyzés: